Wijnhavenkwartier, Den Haag?


Wijnhavenkwartier, Den Haag
Wijnhavenkwartier, Den Haag
  • Locatie Den Haag
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Heijmans heeft in Den Haag het Wijnhavenkwartier opgeleverd, één van de grootste binnenstedelijke kantoortransformaties in Nederland. In twee jaar tijd veranderde Heijmans het saaie gebouw van deels het voormalige ministerie van Justitie & Veiligheid en deels Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties tot een aantrekkelijk woon-, werk- en studiecomplex op een bijzonder gewilde locatie midden in de stad.

Het gebouw werd tot op het betonskelet gesloopt en daarna weer helemaal opgebouwd, inclusief een nieuwe gevel en een balkon voor elk appartement en een gedeelte nieuwbouw voor de Universiteit Leiden. De vijfde tot de twintigste verdieping van de toren tellen nu in totaal 162 appartementen en 8 penthouses die allemaal zijn verkocht of verhuurd. Architectenbureau Geurst & Schulze Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp.

Op de begane grond en de verdiepingen twee tot en met vier van de toren en in de laagbouw is de campus van Universiteit Leiden gevestigd. Op termijn zullen hier 3.500 studenten onderwijs krijgen op de gebieden recht, politiek en bestuur. Vakgebieden die helemaal passen bij de statuur van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

Boven de campus, op de verdiepingen vijf en zes van de laagbouw, zijn kantoren waarvan de vijfde ook in gebruik is door Universiteit Leiden. In de strip op straatniveau zitten diverse ‘food’ gerelateerde initiatieven waaronder Dungelmann, McDonalds en Foodmaker.

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven