Studentencomplex, Den Haag?


Studentencomplex, Den Haag
Studentencomplex, Den Haag
Studentencomplex, Den Haag
  • Locatie Den Haag
  • Oppervlakte 6.600 m2 BVO m2
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

In opdracht van eigenaar Geste en naar ontwerp van KOW is het voormalige kantoorgebouwan het Stationsplein 1 in Den Haag omgebouwd tot een appartementencomplex voor studenten met een commerciële plint. Het bestaande gebouw is door Van Zanten Bouw gestript tot op het betonskelet, inclusief de gevels, met behoud van de liftkern en het trappenhuis en is op de begane grond en op de verdiepingen uitgebreid en opgetopt.

Het programma bestaat uit 155 appartementen op de verdiepingen, variërend in grootte van 18 tot 37 m2 BVO met een gemeenschappelijke woonkamer en fitnessruimte. Met de op loopafstand gelegen Haagse Hogeschool zijn de eenheden zeer gewild bij studenten. Op de begane grond wordt 750 m2 commerciële ruimte gerealiseerd en in de kelder is er ruimte voor stalling van 20 auto’s en 190 fietsen. Het totale oppervlak is 6.600 m2 BVO. Op de ‘lastige’ locatie tegen over station Hollands Spoor is de transformatie in een recordtijd van vijf maanden gerealiseerd.

Al eerder realiseerde Geste in samenwerking met KOW en Van Zanten Bouw in de nabijheid, aan de Stationsweg, de binnenstedelijke herontwikkeling met 47 studentenwoningen,  7 appartementen en 900 m2 bedrijfs/horecaruimte achter historische gevels.

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven