Sportcampus Zuiderpark, Den Haag?


Sportcampus Zuiderpark, Den Haag
Sportcampus Zuiderpark, Den Haag
Sportcampus Zuiderpark, Den Haag
Sportcampus Zuiderpark, Den Haag
Sportcampus Zuiderpark, Den Haag
  • Locatie Den Haag
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Wat ooit de plek van de thuisbasis voor ADO Den Haag was, daar staat na twee jaar bouwen Sportcampus Zuiderpark. Het gaat om een duurzaam gebouw waarbij zonnepanelen voor duurzaam opgewekte stroom zorgen en warmte-/koude-opslag voor duurzame warmte. Het is een bijzonder complex voor (top)sport, onderwijs en onderzoek. De sportcampus bevat indoor beachvelden, twee breedtesporthallen, een turnhal, een grote topsporthal, 21 college-, instructie- en practicumzalen, een danszaal en een dojo. De topsporthal biedt plaats aan 3.500 toeschouwers en heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 30.000 m2.

Sportcampus Zuiderpark is een zo duurzaam mogelijk gebouw. Door de goede indeling is het volume van het gebouw beperkt gebleven en zijn constructies gebruikt die zo weinig mogelijk materiaal vergen.Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en  hottubes voor warmwatervoorziening. Verwarming en koeling wordt verzorgd door een opslagsysteem van warmte en kou met bronnen op 250 meter diepte. Het hele gebouw is voorzien van LED-verlichting, inclusief de topsporthal. Elke sport heeft een eigen instelbaar lichtniveau. Overal in het gebouw wordt gebruikgemaakt van lage temperatuur vloerverwarming. Daarnaast is gekozen voor gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Om het af te maken is het dak voorzien van groen sedum en liggen er grastegels rondom het gebouw.

In het complex komen (top)sport, onderwijs en onderzoek samen. Leerlingen voor het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs kunnen terecht bij verschillende sport gerelateerde opleidingen. Het ROC Mondriaan (MBO) biedt de opleidingen School voor Lifestyle en Sport en Bewegen aan. De Haagse Hogeschool (HBO), die ook in het complex gevestigd is, biedt de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportmanagement aan. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor het MBO en HBO wordt het ook een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen.

Foto's: Gemeente Den Haag

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven