ABN Amro kantoor, Den Haag?


ABN Amro kantoor, Den Haag
ABN Amro kantoor, Den Haag
  • Locatie Den Haag
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Het voormalige kantoorpand van de Kamer van Koophandel aan de Koningskade in Den Haag is getransformeerd tot Cityplan DenHaag. Daarbij zijn vier ABN AMRO kantoren in één pand met zes bouwlagen en een kelder ondergebracht.

Het afgelopen jaar is deze renovatie uitgevoerd, waarbij het gehele pand volledig is gestript. Daarna is een compleet nieuw binnenpakket aangebracht door middel van het plaatsen van nieuwe tussenwanden en PCM-plafonds. Hiermee zijn diverse spreekkamers, vergaderruimten, werkplekken, collegezaal, ontspanningsruimte, kantine en bedrijfsrestaurant met grootkeuken en toiletruimten gerealiseerd. De E- en W-installaties zijn geheel vernieuwd en liftschachten, trappenhuizen en vides aangepast. De entree is vernieuwd en de buitengevel is voorzien van structural glass.

Om de hoge ambities in duurzaamheid en kwaliteit binnen een zeer korte voorbereidingstijd te realiseren, is het plan door de betrokken partijen integraal en in BIM uitgewerkt. Het is een ‘full electric’ gebouw geworden; er zijn geen gasleidingen toegepast. Toegepaste duurzaamheidsaspecten zijn onder meer zonnepanelen, hergebruik regenwater, stadsverwarming, PCM-plafonds en Derbigum Olivijn dakbedekking. Daardoor heeft het gebouw een BREEAM-NL Excellent In-Use certificering ontvangen.

Bron: DGBC
Foto: De Kok Bouwgroep

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven