Genmab Research & Development Center, Utrecht?


Genmab Research & Development Center, Utrecht
Genmab Research & Development Center, Utrecht
Genmab Research & Development Center, Utrecht
Genmab Research & Development Center, Utrecht
Genmab Research & Development Center, Utrecht
  • Locatie Utrecht
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Met de oplevering van het Genmab Research & Development Center is het Utrecht Science Park een stijlvol en duurzaam gebouw rijker. Dankzij een hele trits aan duurzame maatregelen krijgt het gebouw een BREEAM-Excellent certificaat. In het Genmab Research & Development Center wordt onderzoek gedaan en gewerkt aan de ontwikkeling van therapeutische antistoffen, met name voor de behandeling van kanker.

De architectuurstijl van de onderzoeksfaciliteit, met een oppervlakte van 11.250 m2 , kent een open karakter dat wordt benadrukt door een groot glazen atrium dat de twee delen van het pand verbindt. In datzelfde atrium hangen trapsgewijs slanke zwevende schotels met uitzicht op het gehele atrium.

De zwevende schotels in combinatie met loopbruggen in het gebouw stimuleren de ontmoeting en kennisuitwisseling tussen medewerkers. In het science café wordt kennis uitgewisseld tussen Genmab, het bedrijfsleven en andere wetenschappers binnen het Utrecht Science Park en daarbuiten.

Het Genmab Research & Development Center bestaat verder uit een ondergrondse parkeergelegenheid, kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes voor studie en onderzoek. CEO Jan van de Winkel van Genmab verwacht dat de medewerkers eind november 2017 hun intrek kunnen nemen in het door Cepezed architecten ontworpen en ingerichte gebouw.

Samen met architect Cepezed en in nauwe samenspraak met Genmab, heeft Dura Vermeer voor eigen risico een gebouw ontwikkeld en gerealiseerd dat aansloot bij de ambities en eisen van Genmab. De onderzoeksfaciliteit is met een Breeam Excellent-certificaat bijzonder duurzaam. Op het dak ligt 300 m2 aan zonnepanelen, in de bodem een warmtekoudeopslag-installatie, in de kelder elektrische autolaadpalen en het ventilatiesysteem doet zelfstandig CO2-metingen.

Bron: Dura Vermeer 
Foto's: Cepezed / Lucas van der Wee

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven