Stadhuis Almelo?


Stadhuis Almelo
  • Locatie Almelo
  • Functie Stadhuis, Kantoorgebouw
  • Oppervlakte 20000 m2
  • BREEAM Excellent
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Met een score van 77,81 procent is het stadhuis van Almelo het meest duurzame gemeentehuis van Nederland. In het gebouw zijn verschillende duurzame technieken toegepast.

Het stadhuis van Almelo is sinds maart 2015 in gebruik en is met zijn twee torens een echte eyecatcher in het centrum van Almelo. Het gebouw van zo’n 20.000 vierkante meter is ontworpen door Kraaijvanger Architecten. Het ontwerp van het gebouw is in 2012 al beloond met een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. De gemeente heeft dit ambitieuze ontwerp ook daadwerkelijk in de praktijk gerealiseerd. Zodoende kan nu ook het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat worden uitgereikt.

Het stadhuis in Almelo heeft een WKO-installatie. Tevens zijn led-verlichting en daglichtsensors toegepast, waardoor jaarlijks zo’n 100.000 kWh elektriciteit kan worden bespaard. Daarnaast is in het ontwerp goed rekening gehouden met de lichtinval; de gevels van het gebouw zijn optimaal georiënteerd op de zon. En door de open inrichting wordt flexibel werken gestimuleerd.

Haven Zuidzijde 30 in Almelo heeft een vermelding in de Happy Building Index. Beoordeel dit gebouw nu gemakkelijk online op o.a. binnenklimaat en bereikbaarheid via HappyBuildingIndex.nl. Plaats ook gelijk uw foto om uw beoordeling compleet te maken.

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven