Pathé bioscoop, Zwolle?


Pathé bioscoop, Zwolle
Pathé bioscoop, Zwolle
Pathé bioscoop, Zwolle
Pathé bioscoop, Zwolle
  • Locatie Zwolle
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Vlak voor de kerst is na een jaar bouwen de nieuwe megabioscoop van Pathé in Zwolle officieel geopend. Aan het Katwolderplein kunnen in totaal 1500 bezoekers in  negen zalen kijken naar de nieuwste films.

De bioscoop is verbonden met een parkeergarage van de gemeente, en in het complex komt ook een supermarkt. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en parkeren kan in de nieuwe, ruime parkeergarage bij het complex.

Twee zalen worden voorzien van het revolutionaire geluidssysteem Dolby Atmos, waarbij je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort wordt optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen, waardoor Pathé Zwolle ook zeer geschikt is voor de zakelijke markt.

De realisatie van de bioscoop is onderdeel van de ontwikkeling van het Katwolderplein in Zwolle. Dit plein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige, ambitieuze herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt precies tussen de historische Zwolse binnenstad met haar grachten en de belangrijkste toegangsweg voor bezoekers, de A28.

In september 2016 is het 1750 vierkante meter grote casco gebouw opgeleverd. De afbouw heeft nog enkele maanden gekost, waarna medio december de bioscoop officieel openging. Architect van het flinke complex is DOK Architecten. Bouwonderneming TBI JP van Eesteren is verantwoordelijk voor de bouw. ABC Nova Arnhem heeft opgetreden als bouwdirectie, in coördinatie met de realisatie van de parkeergarage, het openbaar gebied en de afbouwwerkzaamheden van Pathé Theatres.

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven