Enexis Campus, Zwolle8.2


Enexis Campus, Zwolle
Enexis Campus, Zwolle
Enexis Campus, Zwolle
Enexis Campus, Zwolle
 • Locatie Zwolle
 • Oplevering Opgeleverd
 • E-mail

Na een fikse opknapbeurt heeft het bovenregionale kantoor van netbeheerder Enexis in Zwolle door duurzame renovatie en nieuwbouw een complete transformatie ondergaan. Deze zogeheten Enexis Campus is onlangs officieel geopend. Het gebouw ‘E Enexis’ is nu één van de duurzaamste kantoren van Nederland en ontving onlangs al het oplevercertificaat BREEAM Excellent. Een bijzondere prestatie voor een renovatieproject.

De bouwcombinatie Trebbe/VanWijnen heeft de volledige renovatie uitgevoerd. Eind vorig jaar startte de bouwcombinatie met de realisatie. De transformatie van het kantoor vormt een belangrijke schakel in de duurzame verandering van de Enexis-locatie in Zwolle. Eerder waren hier twee nieuwe gebouwen gerealiseerd: de nieuwbouw van het energieneutrale regionale kantoor en het Econexishuis, een informatiewoning over duurzaam wonen en ingericht volgens het ‘smart grid’ principe. Nu zijn in het nieuwe kantoor 344 werkplekken gerealiseerd, waarvan 93 flexplekken. Het bruto vloeroppervlak bedraagt ongeveer 5.600m2 kantoorruimte dat verdeeld is over twee bouwlagen.

“Het nieuwe gebouw van Enexis is een goed voorbeeld van het feit dat de duurzaamheidsambitie van een opdrachtgever tijdens de uitvoeringsfase nog verhoogd kan worden als de aannemer - in navolging van de ontwerpende partijen - ook zijn verantwoordelijkheid neemt op het gebied van duurzaamheid. En dat hebben we gedaan,” aldus Peter Spelt, projectleider van de bouwcombinatie Trebbe/Van Wijnen.

Enexis vroeg in het programma van eisen om een zeer duurzaam en energiezuinig gebouw. Ook een hoge gebruikskwaliteit was erg belangrijk. Daar kwam de bouwcombinatie aan tegemoet. “Uiteindelijk hebben we zelfs meer gekregen dan we gevraagd hebben, zoals klimaatplafonds en LED-verlichting. Mede daardoor hebben wij ook het BREEAM Excellent certificaat gekregen,” concludeert Op den Camp.

Voeg uw eigen beoordeling toe

Ingezonden beoordelingen

 • 8.2

  prettig gebouw

  Ingezonden door Geert op 22-11-2017  |  verblijf november 2017 voor Dagelijks werk

  Bereikbaarheid:7
  Veiligheid:8
  Binnen-lucht:8
  Toegankelijkheid:10
  Temperatuur:7
  Licht:9
  Geluid:8
  Catering:8
  Schoonmaak:8
  Ontvangst:9

  Google+  Facebook  LinkedIn  Twitter

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven