Leidsche Rijn Centrum bereikt hoogste punt


  • Leidsche Rijn Centrum bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van de bouw van Leidsche Rijn Centrum is vorige week bereikt. Wat nu nog de grootste bouwput van Nederland is, wordt begin volgend jaar een compleet stadscentrum met meer dan 100 winkels en restaurants, meer dan 750 appartementen en met kantoren, bibliotheek en bioscoop.

Wethouder Kees Geldof van Gemeente Utrecht markeerde het topje van de 25 meter hoge imposante entree van de Jumbo Foodmarkt aan het Brusselplein. Dit gebeurde onder trompetgeschal en confetti.

Eind dit jaar leveren Dura Vermeer en Trebbe het gebouw De Frederik aan het Brusselplein op. Dit bestaat uit 81 koopappartementen, ondergrondse- en bovengrondse parkeergelegenheid, een supermarkt met een totale oppervlakte van zo'n 5.300 m2, avondhoreca van 1200 m2 en een openbare fietsenstalling.

De oplevering van het complete stadscentrum, door de bouwcombinaties Hurks-Slokker, Smits-De Nijs, Van Schijndel-Van de Ven, Dura Vermeer-Trebbe en Sprangers Bouwbedrijf staat gefaseerd gepland vanaf eind dit jaar. De grand opening van het totale centrum voor publiek wordt in het tweede kwartaal van 2018 verwacht.

Bron: Dura Vermeer

  • E-mail

permalink

Terug naar boven