OVG Real Estate renoveert Amsterdams kantoor voor Alliander


  • OVG Real Estate renoveert Amsterdams kantoor voor Alliander

OVG Real Estate gaat het kantoorgebouw aan de Basisweg in Amsterdam Sloterdijk duurzaam en circulair renoveren. Daarna wordt het pand voor de helft verhuurd aan netwerkbeheerder Alliander, waarmee OVG een langdurig huurcontract heeft afgesloten. Het pand is straks voorzien van slimme high-tech innovaties. De locatie biedt ruimte aan 1500 werknemers van Alliander.

Met het project wordt ruim geïnvesteerd in de opkomende buurt Sloterdijk. Gemeente Amsterdam heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de overeenkomst en juicht de transformatie toe, omdat deze bijdraagt aan de circulaire ambitie van de stad en mooi aansluit bij de ontwikkelingen en leefbaarheid in Amsterdam Sloterdijk.

Voorbeeldproject

De partijen willen het gebouw meer energie laten produceren dan het verbruikt, waarbij het overschot aan energie wordt teruggegeven aan de directe omgeving. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technologische innovaties die OVG in het gebouw zal integreren. Met de transformatie van het gebouw willen de partijen een voorbeeldproject voor de omgeving realiseren. Door onder andere lokale energieopwekking en de circulaire aard van het project wordt Basisweg 10 sterk en positief verbonden met de omgeving.

"Gezonde omgeving creëren"

Alliander en OVG delen de ambitie om een gezonde, circulaire en energie-positieve omgeving te creëren. Het lange termijn-commitment van beide partijen is daarom een passende stap. Het doel van de renovatie van het pand is om een gezonde, dynamische en inspirerende werk- en leefomgeving te ontwikkelen. Tijdens het ontwerp, het bouwproces en de realisatie van het project, maar ook op de lange termijn in de exploitatie en het gebruik van het pand, worden duurzame doelstellingen in acht genomen. Zo wordt Basisweg 10 ontwikkeld gericht op maximaal hergebruik van producten en grondstoffen, zowel bij het bouwproces als bij het ontwerp.

Het kantoorgebouw heeft een oppervlakte van bijna 50.000 m2, waarvan 25.500 m2 aan Alliander verhuurd is.

Bron: OVG

  • E-mail

permalink

Terug naar boven