Masterclass ‘Energieneutraal ontwerpen èn een gezond binnenklimaat?!’


Hoe krijg je een mooie, gezonde en duurzame school met een beperkt budget? Dat was de uitdaging voor het ontwerpteam van de IKC Zeven Zeeën in Amsterdam-Noord. Op woensdag 16 november komen in een masterclass de ‘lessons learned’ van A tot Z aan de orde. De masterclass, georganiseerd door architecten branchevereniging BNA, vindt plaats van 14.00-17.30 op de school zelf aan de Banneplein 111 in Amsterdam.

In het ontwerpteam, bestaande uit onder andere Moke architecten en Merosch, is intensief onderzoek gedaan naar het realiseren van ruimten met veel daglicht en tevens een goed binnenklimaat, ook in de zomer. Deze masterclass zet het ontwerp en de bouw van IKC Zeven Zeeën centraal als mooi voorbeeld van een energieneutrale school mèt een gezond binnenklimaat.

Energiegebruik en een gezond binnenklimaat kunnen soms tegenstrijdig zijn. Voldoende ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat, maar ventileren kan ook veel energie kosten. In deze masterclass komen alle lessen aan de orde die bij IKC Zeven Zeeën geleerd zijn, als ook alle nieuwe energiezuinige technieken en andere interessante ervaringen binnen dit project. Deze mooie bijeenkomst vindt plaatst op de school zelf. Deze masterclass is een pleidooi voor betekenisvolle gebouwen, onderwijsvisie en duurzaamheid.

Sprekers

Gianni Cito, Moke Architecten: Duurzame architectuur, architect als adviseur
Greta Taams, directie: Ervaringen vanuit het gebruik
Marco van Zandwijk, Ruimte OK: Ontwerpen met het kwaliteitskader huisvesting
Ronald schilt, Merosch: Integraal en duurzaam ontwerpproces
Olivier Lauteslager, Platform 31/ Scholen vol Energie: Renoveren met Nul op de Meter

Deze masterclass is interessant voor iedereen die meer wil weten over de ervaringen van het ontwerpteam van de IKC Zeven Zeeën m.b.t. het ontwerpen en bouwen van een energieneutrale en Frisse school, om deze kennis en ervaringen vervolgens in eigen praktijk toe te kunnen passen. Te denken valt aan: architecten, ontwerpers, stedebouwkundigen, projectleiders bij gemeenten, maar ook onderwijsdirecties uit PO. Kortom, iedereen die nu of in de toekomst onderdeel is van een projectteam waarbij energieneutraal bouwen gecombineerd moet worden met een gezond binnenklimaat.

Meer info is hier te vinden.

Bron: BNA

  • Masterclass ‘Energieneutraal ontwerpen èn een gezond binnenklimaat?!’
 
  • E-mail

woensdag 2 november 2016 @ 11:00 uurpermalink

Terug naar boven