Energiezuinige woningen voor Debussyflat in Delft


  • Energiezuinige woningen voor Debussyflat in Delft

Meer wooncomfort en lagere woonlasten voor huurders. Dat is het doel van het groot onderhoud aan de Delftse Debussyflat. Herontwikkelaar De Nieuwe Norm start begin 2016 met het werk in opdracht van woningcorporatie Vidomes. De woningen krijgen niet alleen een opknapbeurt en een nieuwe badkamer en toilet, ze worden ook een stuk energiezuiniger.

De Nieuwe Norm brengt in de Debussyflat onder meer nieuw dubbel glas (HR++ glas) aan, isoleert het dak beter en plaatst nieuwe energiezuinige warmtepompen en -ventilatiesystemen. De energiebesparende maatregelen zijn goed voor het milieu, voor de waarde van het vastgoed en voor de portemonnee van haar huurders.

De huurders betalen voor de energiemaatregelen een huurverhoging. Vidomes garandeert dat het bedrag dat de hele flat straks op energie bespaart, hoger is dan de huurverhoging. Is dat niet het geval, dan krijgen de bewoners eenmalig de huurverhoging (deels of helemaal) terug en past Vidomes de huurverhoging aan. Ruim 70 procent van de bewoners stemde uiteindelijk in met dit voorstel.

De voorbereidingen voor de uitvoering zijn in volle gang. Huurders kunnen hun keuze doorgeven voor het tegelwerk en type kraan. De werkzaamheden nemen ongeveer driekwart jaar in beslag.

Bron: De Nieuwe Norm

  • E-mail

permalink

Terug naar boven