Gerenoveerde Paleis Soestdijk innovatief en duurzaam


4 initiatiefnemers met concrete plannen voor de renovatie van Paleis Soestdijk gaan door naar de volgende ronde. Tot de terugkerende thema’s hoorden onder meer gezondheid, innovatie, samenwerking en duurzaamheid.

De vertegenwoordigers van de provincie Utrecht, de gemeenten Soest en Baarn en het Rijksvastgoedbedrijf hebben deze 4 consortia gekozen. Hierbij kregen de advies van een onafhankelijke beoordelingscommissie, onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker.

In het totaal zijn 120 ideeën ingestuurd. In meer dan driekwart van deze plannen was sprake van een combinatie van nieuwe functies om het paleis en het terrein rendabel te kunnen exploiteren. Het meest kwamen voor: museum, hotel en congrescentrum, zorghotel, locatie voor evenementen, kennisinstituut, plaats voor reflectie op maatschappelijke vraagstukken en opleidingscentrum.

€ 100.000 voor rendabel en uitvoerbaar plan

Deze 4 consortia krijgen elk € 100.000 om het komend halfjaar hun ideeën uit te werken tot een zakelijk rendabel en uitvoerbaar plan. Afhankelijk van de uitwerking kunnen de initiatiefnemers daarna een bod doen op het paleis en het landgoed.

In oktober 2016 volgt een beoordeling. Afhankelijk daarvan kunnen de initiatiefnemers eind 2016 of begin 2017 een bod uitbrengen om hun plan ook echt uit te voeren. De plannen van de 4 consortia zijn terug te vinden op Rijksvastgoedbedrijf.nl.

  • E-mail

permalink

Terug naar boven