Woon-/winkelcomplex Columbus, Almere-Poort?


Woon-/winkelcomplex Columbus, Almere-Poort
Woon-/winkelcomplex Columbus, Almere-Poort
Woon-/winkelcomplex Columbus, Almere-Poort
  • Locatie Almere
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

In Almere Poort is het nieuwe woon- en winkelcomplex Columbus opgeleverd. Het complex aan de Olivier van Noortstraat bestaat uit 30 luxe huurappartementen, een grote vestiging van Albert Heijn, een bloemenzaak en een Gall & Gall-slijterijwinkel. Columbus springt vooral in het oog door zijn unieke vormgeving en duurzame oplossingen, zoals het hergebruik van materialen en warmte uit koelingen van de supermarkt.

Het winkel- en wooncomplex voldoet aan de modernste eisen en de hoogste duurzaamheidsstandaard. Zo is er gekozen om gebruik te maken van hergebruikt beton, duurzaam gewonnen hout en is het gebouw geheel voorzien van LED verlichting.

De vegetatiedaken zorgen voor een natuurlijke isolatie en het opvangen en filteren van water. De warmte van de koelingen in de supermarkt wordt hergebruikt voor het verwarmen van het gebouw. Samen met de beplanting in de gevels, de daktuin van de appartementen en het groene parkeerterrein voor winkelende klanten leiden deze keuzes tot een fikse verlaging van de CO2-uitstoot. 

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven