Stadskantoor Venlo?


Stadskantoor Venlo
Stadskantoor Venlo
Stadskantoor Venlo
Stadskantoor Venlo
Stadskantoor Venlo
  • Locatie Venlo
  • Oplevering Opgeleverd

Met een opvallende groene gevel is nieuws stadskantoor van Venlo onlangs opgeleverd. Dit door architect Kraaijvanger ontworpen stadskantoor is nagenoeg volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle en is geheel energieneutraal. Testen in het laboratorium van de TU in Eindhoven hebben aangetoond dat de groene gevel de vieze buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt.

Het nieuwe stadskantoor omvat onder andere kantoorruimte, plaza, publiekshal met expositieruimte, vergaderruimten, parkeergarage en een fietsenstalling voor bezoekers en werknemers. Verschillende diensten die nu nog verspreid  worden in de nieuwe huisvesting samen gevoegd. De opzet van het gebouw is efficiënt en doelmatig. De publiekshal op de begane grond is overzichtelijke en biedt uitzicht over de Maas en uiterwaarden.

De werkplekken zijn in de toren gesitueerd. De nadruk ligt op het realiseren van een gezonde werkomgeving. Er is een grote diversiteit aan individuele aanpasbare werkplekken. Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw binnen gehaald om zo het energieverbruik te minimaliseren. De verdiepingen worden onderling met elkaar verbonden door vides met trappen, waardoor werknemers worden gestimuleerd om meer te bewegen. Ook het interieur van het stadskantoor is door Kraaijvanger ontworpen.

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven