Nieuw zeer duurzaam hotel in de maak in Amsterdamse Houthaven


  • Nieuw zeer duurzaam hotel in de maak in Amsterdamse Houthaven

Met het nieuwe hotel BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het Amsterdamse IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het wordt een zeer duurzaam hotel met 84 ruime hotelappartementen.

Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. Het hotel krijgt een BREEAM 4 sterren (Excellent) certificaat. De bouw start medio 2017 en de oplevering van het hotel staat voor medio 2019 gepland.

Amsterdamse school
De naam BOOT&CO verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School' uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. 

YDUP

BOOT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 84 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. Denk aan het oude havenkarakter en de Amsterdamse School. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een spa/fitness en zwembad. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel. Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak.

Houthaven

De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Adviseurs

Naast de al genoemde partijen is Techniplan Adviseurs in het aanbestedingstraject betrokken als installatieadviseur, Metabolic als duurzaamheidsadviseur, Pieters Bouwtechniek als constructeur, Basalt Bouwadvies als kostendeskundige en CBRE Hotels als verkoopadviseur.

Bron: Vink Bouw

  • E-mail

permalink

Terug naar boven