30 appartementen in voormalige V&D


  • 30 appartementen in voormalige V&D
  • 30 appartementen in voormalige V&D

Woningcorporatie Beter Wonen realiseert 30 sociale-huurappartementen in de voormalige V&D in de binnenstad van Almelo. 

Het gaat hierbij om woningen met een oppervlak van 80 m2 tot 100 m2, met 2 slaapkamers en een ruim balkon. Daarnaast beschikt elk appartement over een individuele berging en een parkeerplaats in de garage onder de nabijgelegen Albert Heijn.

Comfort en betaalbaarheid

Nadat het gebouw volledig is gestript, wordt het voorzien van nieuwe gevels, een nieuwe cv-ketel en het dak krijgt een nieuwe isolatielaag. “Comfort en betaalbaarheid staan centraal”, vertelt projectleider Gerton Mekkelholt. “Daarnaast zorgen we voor een groendak. Sommige appartementen kijken namelijk uit op een plat dak.” De appartementen die Beter Wonen voor zo’n € 625 per stuk gaat verhuren, komen op de 1e en 2e etage. Na de renovatie voldoen ze aan energielabel A en zijn naar verwachting eind dit jaar gereed. 

Nieuw binnenstandscentrum

De corporatie werkt in dit project 'Ons centrum voor elkaar' samen met gemeente Almelo en vastgoedeigenaar Urban Interest om te komen tot een fasegewijze ontwikkeling van een nieuw binnenstadscentrum voor deze Overijsselse stad. Hierbij verzorgt de Beter Wonen het onderdeel van de sociale huur. De begane grond is in handen van vastgoedeigenaar Urban Interest, hierin verschijnen winkels. Het pand krijgt als nieuwe naam 'Het Warenhuis'. In 2018 is het totaal afgerond.

  • E-mail

permalink

Terug naar boven